Puscarie in sufragerie. 8.000 de detinuti vor executa restul pedepselor la domiciliu, multumita unei initiative adoptate tacit de Senat

0

Proiectul de lege privind masurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate va primi luni votul final in Parlament. Potrivit noii legi, aproximativ opt mii de detinuti ar trebui sa isi execute restul pedepsei la domiciliu, aceasta modificare implicand si angajarea a 5.000 de noi consilieri de probatiune pentru procesul de supraveghere, numarul acestora fiind acum de doar 550. Initiativa a fost adoptata tacit de Senat.

O treime dintre condamnatii din penitenciare ar putea beneficia de executarea restului pedepsei la domiciliu, proiectul de lege privind masurile alternative de executare a pedepselor fiind luni pe ordinea de zi in Parlament.

Potrivit acestei initiative, intre sapte si opt mii de detinuti ar urma sa execute restul pedepsei acasa, supravegheati constant de o bratara electronica. Aceasta modificare ar implica si infiintarea a 5.000 de noi posturi de consilieri de probatiune, numarul acestora fiind acum de doar 550. Sindicatului National al Consilierilor din Serviciile de Probatiune (SNCSP) se opune, anuntand tototdata proteste atat in Bucuresti, cat si in alte 23 de judete din tara.

Citeste mai multe informatii pe Adevarul.ro

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!