A murit si actorul Ronald Lee Ermey…

0

Actorul R. Lee Ermey, cunoscut pentru rolul din lungmetrajul „Full Metal Jacket” (1987) al lui Stanley Kubrick, care i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur, a murit la varsta de 74 de ani.

Ermey, poreclit „The Gunny”, a murit duminica, in urma complicatiilor date de o pneumonie, scrie The Hollywood Reporter.

Decesul a fost anuntat pe contul lui de Twitter de catre agentul sau Bill Rogin, care a precizat ca actorul a murit in dimineata zilei de duminica.

Pe pagina de Facebook a lui Ermey, Rogin a adaugat: „Ne va lipsi tuturor. Este o pierdere ingrozitoare pentru care nimeni nu era pregatit. (…) Adevaratul R. Lee Ermey a fost un familist, un suflet bland”.

Fost sergent in Marina americana, Ermey a fost si instructor, dupa ce a participat, timp de 14 luni in Vietnam, alaturi de trupele armate.

Nascut 24 martie 1944, in Kansas, de la varsta de 14 ani a trait in statul Washington. Dupa 11 ani de serviciu militar, Ermey a urmat cursuri de actorie si a fost distribuit in 1979, in „Apocalypse Now” al lui Francis Ford Coppola, caruia i-a fost si asistent tehnic pentru acest film.

Rolul din lungmetrajul lui Kubrick i-a adus insa recunoasterea mondiala. A primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru „cel mai bun actor intr-un rol secundar” si un premiu din partea Boston Society of Film Critics.

A interpretat un rol similar in „The Frighteners”, regizat de Peter Jackson, cu Michael J. Fox in rol principal.

intre filmele in care a jucat se numara „Mississippi Burning”, „Prefontaine”, remake al „The Texas Chainsaw Massacre”, „Fletch Lives” si „Se7en”.

SURSA

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!