Semnele care prevestesc cutremurul cu 24 de ore inainte. Atentie la ele data viitoare!

0

In popor se stie ca paza buna trece primejdia rea. Cutremurele din ultima perioada din Romania nu au produs pagube, totul a trecut cu bine, dar e important sa stim ca exista cateva semne care prevestesc din timp un seism. E drept, o zi pentru a lupta impotriva furiei naturii poate fi insuficienta, dar macar pot fi salvate vieti. Un specialist in cercetarea seismelor, generalul Emil Strainu, a descoperit sase indicatori care pot prevesti un cutremur cu 24 de ore inainte de a se produce.
Iata cei sase indicatori descoperiti care pot fi folositi pentru a prevesti un cutremur natural:

1. Norii tip panglica
Primul dintre cei sase indicatori descoperiti de general este aparitia pe cer a unor nori de tip panglica, paraleli. „Acestia reprezinta materializarea schimbului energetic intre pamant si atmosfera, care precede descarcarea de energie seismica”, a explicat Strainu.

2. Modificarea nivelului apei din fantani
Un alt semn foarte important consta in modificarea nivelului apei din fantani, care, inainte de producerea unui seism, scade sau creste foarte mult. Totodata, apa isi schimba culoarea, dar si gustul, iar cei care se uita in fantana au senzatia ca apa ar fierbe.

3. Comportamentul animalelor de companiei
Cel de-al treilea indiciu descoperit de general in cei 30 de ani de cercetari il reprezinta schimbarile comportamentale ale animalelor de companie. „Cainii si pisicile devin foarte nervosi si vor sa iasa din casa. De asemenea, pestii si broastele-testoase din acvarii simt vibratiile pamantului si devin foarte agitatie”, a mai adaugat Emil Strainu.

4. Parazitii electrici
Mai mult, in zona ce urmeaza a fi lovita de cutremur se constata cresterea parazitilor electrici la receptiile de telefonie mobila, televiziune si radio.

5. Descarcari electrice pe cer
Generalul sustine ca cel de-al cincilea semn consta in aparitia, in zona seismica, pe cer, a unor lumini sau descarcari electrice care sunt date de scaparile energetice ale scoartei terestre spre atmosfera. Ultimul indiciu se refera la animalele de pamant, precum serpi sau sobolani, care, inainte de producerea unui seism, vor iesi din ascunzisuri si vor fi vizibile pe pamant.

6. Oamenii devin mai agitati
Potrivit unui studiu realizat de seismologii japonezi, comportamentul oamenilor se schimba, de asemenea, inainte de producerea unui cutremur. „In orele premergatoare unui cutremur, in zona respectiva, fiintele vii devin foarte agitate, inclusiv oamenii. Au o stare de nervozitate, de neliniste, care apare fara motiv”, a mai explicat Emil Strainu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

SURSA

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!