Ar trebui sa stii asta! Ce drepturi ai in cazul in care zborul tau este amanat. Compensatiile pot ajunge pana la 600 de euro

0

In cazul in care zbori cu avionul si cursa ta are intarzieri, compensatiile din partea companiei aeriene pot sa fie atat in bani cat si in alte beneficii.

Daca esti in situatia in care zborul tau are intarzieri, atunci trebuie sa-ti cunosti drepturile. Companiile aeriene ofera compensatii atat in bani cat si in alte beneficii cum ar fi cazare, mese si bauturi gratuite.

Putini cunosc aceste drepturi, pentru ca ele nu sunt foarte bine prezentate de catre companiile aeriene.

„In cazul in care zborul intarzie intre 2-4 ore, iar distanta zborului este sub 1.500 de kilometri aveti dreptul la o compensatie de 250 euro. In cazul in care zborul intarzie intre 2 si 4 ore, iar distanta zborului este intre 1.500 si 3.500 de kilometri aveti dreptul la o compensatie de 200 euro, iar daca intarzie mai mult de 4 ore compensatia pe care ar trebui sa o primiti este de 400 euro. In cazul in care zborul intarzie intre 2 si 4 ore, iar distanta zborului este mai mare de 3.500 de kilometri aveti dreptul la o compensatie de 300 euro. Daca intarzierea este peste 4 ore, aveti dreptul la o compensatie de 600 euro. Aceaste compensatie se reduce cu 50% in cazul in care compania aeriana va ofera un zbor alternativ”, afirma Mircea Spatar, cel care conduce o agentie de turism.

SURSA

Foto: Digi24

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!