Caz scandalos: Manastire din Romania executata silit, dupa ce staretul a tocat banii la jocuri de noroc

0

Manastirea Golia, subordonata Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, trebuie sa plateasca in rate 50.000 euro daune dupa ce fostul staret ar fi tocat banii pe jocurile de noroc.

Final neasteptat intr-un dosar de executare in care este implicata Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Din cauza fostului staret de la Manastirea Golia, urmeaza sa fie platite daune de peste 50.000 euro.

Staretul Vitalie era cunoscut pentru patima jocurilor de noroc. O parte importanta din sumele imprumutate era folosita la pacanele. Chiar daca in proces a fost implicata si Mitropolia, responsabilitatea a revenit exclusiv Manastirii Golia.

Inainte de numirea lui Serafim la carma manastirii, lacasul era condus de preotul Vitalie Victorin Danciu. La un moment dat, acesta a imprumutat sub diverse pretexte sume importante de la oamenii de afaceri din oras, potrivit bzi.ro.

Deoarece tot mai multe persoane se plangeau de tepele trase de preotul Vitalie, conducerea Mitropoliei a hotarat ca acesta sa fie mutat disciplinar. Multe dintre sumele stranse de Vitalie nu erau folosite pentru bunastarea manastirii. Acestia erau tocati pe jocuri de noroc, calugarul fiind renumit pentru aceasta patima.

Mitropolia a incercat sa stinga acest conflict, dar din 60.000 de euro nu i-a achitat nici 10.000 de euro. De aceea creditorul a apelat la ajutorul instantei. Acesta a anuntat ca va declansa o actiune separata pentru recuperarea cheltuielilor de judecata.

SURSA

loading...
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!