Motivul pentru care bratul acestui barbat seamana cu al lui Popeye! Nu e de la spanac

0

S-ar putea sa nu fie vreun marinar, sau sa aiba o iubita pe nume Olive Oyl, dar un barbat din Japonia a impartasit ceva in comun cu personajul din desene animate Popeye – un biceps rotund in bratul stang, arata un nou raport in cazul omului.

Varsarea vizibila a barbatului in varsta de 79 de ani, in mijlocul bratului stang, cunoscuta din punct de vedere medical ca “semnul Popeye” sau deformarea Popeye, nu a fost obtinuta dupa consumul unei conserve de spanac. In schimb, acest lucru s-a intamplat dupa ce a ridicat un obiect si a simtit imediat o durere ascutita in umarul stang, potrivit raportului. Desi in desenele animate, aceasta forma a bicepsului este considerata un semn de forta, semnul lui Popeye este de fapt cauzat de o slabiciune a umarului si a cotului.

In cazul barbatului, semnul Popeye a aparut pentru ca acesta si-a rupt un tendon din biceps. Tendoanele sunt tesuturi care conecteaza muschiul la os. Bicepsul muscular este atasat la osul umarului prin doua tendoane, iar la osul cotului de un tendon. Un RMN a aratat ca acesta a avut o rupere completa de-a lungul tendonului bicepsului.

Aceste ruperi de tendon sunt comune la adultii mai in varsta, deoarece muschii si tendoanele slabesc in timp. Dar vatamarea poate aparea si in cazul persoanelor mai tinere, in special la halterofili, cand acestia ridica ceva greu prea rapid.

In cazul acestui barbat din Japonia, acesta a avut parte de tratament cu medicamente antiinflamatoare si patru luni mai tarziu, a spus medicilor ca durerea nu ii mai afecta viata de zi cu zi.

 

Sursa: livescience.com

Loading...
Copy
Share.

Comments are closed.

x
Daca iti place, da-ne un "Like":
Sustine cu un LIKE noul nostru proiect!
Va multumim!